Hlavní obsah

Je mi to líto, za imunitu se schovávat nebudu, řekl po nehodě Bělobrádek

– Praha
Novinky, Václav Lang

Předseda lidovců Pavel Bělobrádek osvětlil v úterý odpoledne na tiskové konferenci okolnosti dopravní nehody, kterou způsobil v pondělí v Náchodě. Za havárii se omluvil a dodal, že za poslaneckou imunitu se nehodlá schovávat.

Foto: Milan Malíček, Právo

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

Článek

K nehodě došlo v pondělí v Náchodě, kde má Bělobrádek trvalé bydliště. Vicepremiér, který přijížděl po vedlejší silnici, přehlédl motocyklistu na hlavní komunikaci a srazil se s ním. „Při přejíždění hlavní vozovky do mě narazil člověk, který jel na mopedu nebo babetě,“ popsal Bělobrádek.

Oba prý jeli velmi nízkou rychlostí a zranění, která druhý muž utrpěl, nejsou vážná. „Musím vyjádřit lítost, protože došlo ke zranění,“ řekl přesto Bělobrádek. „Velmi mě to mrzí, není to nic příjemného,“ dodal.

Foto: Policie ČR

Dopravní nehodou se zabývají policisté z Náchoda

Ani u jednoho z účastníků nehody neprokázala policie vliv alkoholu. Šéf lidovců podle svých slov okamžitě po havárii přispěchal druhému muži na pomoc, když však zjistil, že neutrpěl vážná zranění, pouze zavolal záchranku.

Osobní řidič by byl mrháním peněz

Policie řeší nehodu jako přestupek. Bělobrádek odmítl, že by v tomto případě využil institutu poslanecké imunity, která se podle něj má vztahovat na případy s politickým kontextem. „Imunita se má vztahovat na takové případy, jako je případ bývalého primátora (Bohuslava) Svobody,“ uvedl a dodal: „Toto není politická věc.“

Foto: Policie ČR

Dopravní nehodou se zabývají policisté z Náchoda

Se sraženým motocyklistou se chce co nejdříve spojit a osobně se mu omluvit. „Je to v podstatě soused, který nebydlí daleko od mého trvalého bydliště,“ řekl.

Osobního řidiče, na kterého má Bělobrádek ze zákona nárok a se kterým jindy jezdí, prý v pondělí nevyužil proto, neboť by to podle něj bylo v takovém případě, kdy se „jen“ pohyboval po Náchodě, mrháním státními penězi. „V neděli odpoledne nebudu používat osobního řidiče po Náchodě, to by bylo mrhání veřejnými prostředky,“ poznamenal a odmítl, že by jeho pozornost mohly nějakým způsobem ovlivnit léky, které užívá kvůli roztroušené skleróze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám