Hlavní obsah

Jarní sobotu vystřídá ochlazení a mrazivá jitra

Novinky, jas

Nejteplejším dnem končícího týdne bude prosluněná sobota, kdy budou teploty stoupat až k deseti stupňům Celsia. Po nedělním skokovém ochlazení a nárůstu oblačnosti se počátkem příštího týdne znovu vyjasní a teploty budou zvolna stoupat. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Nadcházející sobota slibuje převážně jasno s občasnými ranními mlhami a nízkou oblačností, které by se však měly rozpouštět.

V průběhu odpoledne začne naše území ovlivňovat frontální systém od severozápadu, který s sebou přinese jak více oblačnosti, tak srážky, které budou zejména na horách sněhové.

Odpolední maxima se budou pohybovat mezi šesti a deseti stupni, ráno teploty poklesnou na minus jeden až minus pět stupňů Celsia.

Ráno i minus deset

Neděle bude výrazně chladnější, přes den se budou teploty pohybovat pouze mezi minus dvěma a dvěma stupni. "Více bude také oblačnosti, kterou doplní sněhové přeháňky a čerstvý vítr, jenž bude dále snižovat naši pocitovou teplotu," připomněla Honsová. Ranní teploty se budou v neděli pohybovat pouze mezi minus dvěma a minus šesti stupni.

Začátek příštího týdne by měl být opět převážně slunečný. V pondělí by mělo být jasno či polojasno a ranní teploty budou klesat na minus sedm až minus 11 stupňů, přes den budou kolísat kolem nuly.

Také v úterý i ve středu bude méně oblačnosti, přičemž nejnižší noční teploty budou znovu klesat až k minus deseti stupňům. V úterý bude přes den mezi dvěma a šesti stupni, ve středu již tři až sedm.

Změnu by podle nynějších předpovědních modelů měl přinést čtvrtek, kdy začne přibývat oblačnosti i srážek. Teploty by se však měly zvednout na šest až deset stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám