Hlavní obsah

Jarní počasí vydrží do víkendu, pak opět udeří zima

Novinky, jas

Nejteplejším dnem začínajícího týdne bude pondělí, nicméně až do víkendu se budou odpolední teploty pohybovat kolem osmi stupňů Celsia. Zimní počasí odpovídající počátku února se podle všeho vrátí příští týden. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Příjemné jarní teploty vydrží pouze do víkendu.

Článek

"Během uplynulého víkendu se průměrné teploty v Praze pohybovaly kolem osmi stupňů Celsia," připomněla Honsová s tím, že tyto hodnoty odpovídají spíše konci března.

"I tento týden bude velmi teplý," dodala meteoroložka. V pondělí se rtuť teploměru vyšplhá ještě na devět až 13 stupňů, přičemž bude převážně jasno. Mlhy a nízká oblačnost by se měly v průběhu dne rozpouštět.

Polojasno až oblačno bude v úterý, kdy se může ojediněle objevit slabý déšť. Ráno teploty klesnou na tři až minus jeden stupeň Celsia, přes den se v Čechách dostanou na čtyři až osm stupňů, na Moravě a ve Slezsku ještě na osm až 11 stupňů.

Středa bude ve znamení polojasné či skoro jasné oblohy. Odpolední maxima budou kolísat mezi třemi až sedmi stupni, ráno bude chladnější, teploty klesnou na nulu až minus čtyři stupně.

Skoro jasno slibují meteorologové na čtvrtek. Ranní teploty se dostanou na minus dva až minus šest stupňů, denní se vrátí na hodnoty mezi čtyřmi a osmi stupni.

Více oblačnosti přinese pátek a následně celý víkend. V pátek se objeví přeháňky, o víkendu již budou srážky četnější, přičemž do vyšších poloh se vrátí sněžení. Páteční ranní teploty budou kolísat kolem nuly, odpolední zůstanou na hodnotách předchozích dnů.

O víkendu se výrazně ochladí a zima se naplno vrátí s příštím týdnem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám