Hlavní obsah

Janoušek nabídl sražené ženě odškodnění, advokát jeho výši tají

Právo, jfk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Zmocněnec 51leté Vietnamky, kterou v březnu srazil lobbista Roman Janoušek, Josef Lžičař už má od Janouškova advokáta Víta Širokého nabídku finančního odškodnění poškozené ženy.

Foto: Petr Horník, Právo

Žena sražená Romanem Janouškem v doprovodu svého advokáta Josefa Lžičaře vypovídala na policii.

Článek

„Navštívil mě ve středu večer v mé kanceláři a předal mi návrh, který teprve budu rozesílat klientům. Schůzku, na níž se dohodneme, zda nabídku přijmou, budeme mít příští týden,“ řekl Právu Lžičař.

Konkrétní sumu, kterou Janoušek nabízí, nechtěl prozradit. „Nezlobte se, ale ani řádově ji nebudu nijak specifikovat,“ reagoval na dotaz, zda se částka pohybuje v miliónech korun.

Lžičař také zdůraznil, že odškodnění se nebude omezovat jen na bodové ohodnocení zranění, která žena utrpěla. „Jsou tam i náklady na návštěvy v nemocnici včetně náhrady za službu v restauraci, kde žena pracuje, oprava auta plus bolestné, u kterého budeme žádat násobek tak, jak o něm hovořila protistrana,“ uvedl Lžičař.

Široký totiž již dříve uvedl, že jeho klient je ochoten vyplatit ženě až trojnásobek sumy vyčíslené na základě bodového hodnocení úrazů.

Široký dostal vyčíslení bodového ohodnocení

Janouškův advokát Lžičařova slova potvrdil. Dostal jsem vyčíslení bodového ohodnocení na základě posudku. Nabídli jsme zhruba trojnásobek, přičemž jsou tam ještě nějaké další částky v podobě náhrad za cestovné při návštěvách v nemocnici a tak dále,“ řekl Právu Široký. I on odmítl prozradit konkrétní sumu.

„Ten návrh odpovídá předchozí dohodě, co bychom byli asi ochotni realizovat. Zatím nemám ze strany doktora Lžičaře žádnou odpověď, a ještě bych to rád projednal s klientem, což se stane koncem příštího týdne,“ doplnil Široký.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám