Hlavní obsah

Jančíka v Praze 5 vystřídá tamní lídr TOP 09 Klíma

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Do čela radnice v Praze 5 usedne po kontroverzním Milanu Jančíkovi z ODS zdejší lídr TOP 09 Radek Klíma. Vyplývá to z memoranda, které ve středu navečer podepsala TOP 09 s ČSSD a VV. Tyto tři strany se dohodly, že v pondělí podepíší koaliční smlouvu. Informoval o tom sám Klíma.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Skandály opředený nyní už bývalý starosta Prahy 5 Milan Jančík

Článek

Volby v pátém městském obvodu vyhrála TOP 09, získala 15 křesel ve 45členném zastupitelstvu. Druhá byla ODS s 10 mandáty. Za ní skončila ČSSD s devíti, VV se šesti, zelení se třemi a KSČM s dvěma zastupiteli.

Doposud vládnoucí ODS skončí se zelenými a komunisty v opozici.

V Praze 3 i 8 povládne TOP 09 a ODS

Již v průběhu středy se na koaliční spolupráci v Praze 3 dohodly ODS a TOP 09. Starostkou by měla být zvolena Vladislava Hujová (TOP 09).

ODS, která radnici v minulém volebním období ovládala, ve volbách skončila druhá. Původně jí hrozilo, že by mohla skončit v opozici.

Také v Praze 8 se na koalici domluvila vítězná ODS s TOP 09. Strany ve středu večer podepsaly koaliční smlouvu. Starostou by měl zůstat Josef Nosek z ODS. Nosek byl starostou i v minulém volebním období, kdy ale ODS vládla v osmé městské části sama.

Podle Noska se koaliční partneři shodli především na tom, že chtějí pokračovat v privatizaci bytů. Stejný názor mají také na rozvoj školství nebo péči o zeleň.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám