Hlavní obsah

Jakubková se Zubovou klub Strany zelených neopustí

PRAHA

Poslankyně Strany zelených, Věra Jakubková a Olga Zubová zatím zůstanou v poslaneckém klubu své strany. Mají však několik požadavků, kterými své setrvání podmiňují. Mimo jiné i kvůli jejich požadavkům se v úterý před polednem sešel ve Sněmovně poslanecký klub nejmenší koaliční strany.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Poslankyně Strany zelených Věra Jakubková (vlevo) a Olga Zubová

Článek

"Přišly jsme s návrhem takové minimální platformy, na které se domníváme, že bychom byli schopni se v klubu dohodnout, abychom zůstali i nadále šestičlenným klubem," řekla novinářům před začátkem jednání klubu Jakubková.

Obě poslankyně se dlouhodobě vymezují vůči Martinu Bursíkovi, který stojí v čele strany. Požadují například, aby jednání poslaneckého klubu zelených byla veřejná a poslanci mohli o tématech, která nejsou součástí koaliční smlouvy, hlasovat dle vlastního uvážení. Obě poslankyně deklarovaly, že si nepřejí pád současné vlády.

Řady koaličních poslanců v pondělí opustil Juraj Raninec, který vystoupil z klubu ODS. Ani on nebude dle svých vyjádření usilovat o to, aby Topolánkova vláda skončila, zároveň však připustil, že za nejvhodnější řešení dlouhodobě patového stavu ve Sněmovně považuje předčasné volby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám