Hlavní obsah

Raninec: Vládu určitě rozbít nechci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na dotazy čtenářů Novinek v úterý dopoledne odpovídal poslanec Juraj Raninec, který v pondělí opustil poslanecký klub ODS. Podle jeho názoru by nejlepším řešením současné patové situace byly předčasné volby, vládu však potopit nehodlá.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Juraj Raninec

Článek

"Domnívám se, že tato vláda, která svoji důvěru opírá o hlasy přeběhlíků z jiných politických stran, je opravdu vládou slabou. Myslím si, že jediným správným řešením jsou předčasné volby, které umožní voličům znovu rozdat karty," napsal Raninec. Následně ale odmítl, že by chtěl rozbít vládu.

Raninec nepřipustil možnost, že by nikdo z tria Topolánek, Langer, Tluchoř nevěděl o aktivitách poslance Moravy, které po svém provalení kauzu rozpoutaly.

Poslanec zároveň odmítl sdělit bližší podrobnosti o údajném důkazu, který má o tom, že Jan Morava shromažďoval kompromitující materiály na politiky. Zopakoval pouze, že je připraven vypovídat před případnou sněmovní vyšetřovací komisí a důkaz jí předložit.

Svůj případný návrat do posleneckého klubu ODS podmínil Raninec vyšetřením celé kauzy. Domnívá se rovněž, že většina poslanců ODS se k jednání bývalého kolegy Moravy nechce příliš vyjadřovat z obav, že by dostali pomyslnou nálepku rebelů a propříště by nebyli zařazeni na kandidátky. Sám Raninec považuje za nereálné, aby se za současné situace sám ucházel o jakýkoliv vyšší post v ODS.

Reklama

Související témata:

Související články

Poslanec Raninec opustil klub ODS

Rebelující poslanec Juraj Raninec opustil klub ODS ve Sněmovně. Členem strany zůstává. V pondělí to oznámil předsedovi klubu Petru Tluchořovi.

Výběr článků

Načítám