Hlavní obsah

Ideální letní víkend přinese vysoké teploty a jasnou oblohu

– Praha
Novinky, val

Nadcházející víkend potěší všechny milovníky léta. Podle Dagmar Honsové z Meteopressu má být totiž jednoznačně nejkrásnější za celé prázdniny. Teploty vyskočí nad 30 stupňů, z jasné oblohy prý navíc nespadne ani kapka.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Vysoké víkendové teploty přejí vodním radovánkám.

Článek

Ještě ve čtvrtek ráno naměřili na některých místech České republice mrazivé teploty; například na Jizerce - 0,5 stupně Celsia. V nadcházejících dnech by však rtuť teploměru tak nízko nikde klesnout neměla.

V pátek bude převážně polojasno nebo skoro jasno. Pouze na Královéhradecku, Pardubicku a Ostravsku bude zpočátku ještě oblačno, ojediněle se slabými přeháňkami. Ranní teploty oproti čtvrtku stoupnou na 15 až 11 stupňů, v odpoledních maximech naměříme 22 až 26 stupňů.

Letní teploty i po víkendu

Ideální počasí se dostaví o víkendu, kdy bude jasno až polojasno s odpoledními teplotami mezi 26 až 31 stupni. „Čeká nás nejkrásnější víkend, co se týče letošních prázdnin. Obejde se bez srážek, přeháněk a bouřek,“ uvedla Honsová.

Letní teploty by se měly udržet také počátkem příštího týdne, kdy v odpoledních maximech naměříme až 32 stupňů Celsia. Postupně ale bude počátkem týdne přibývat oblačnosti i dešťových přeháněk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám