Hlavní obsah

Hulinský končí jako náměstek na vnitru

Právo, Radim Vaculík
Aktualizováno

Petr Hulinský (ČSSD) končí jako náměstek na ministerstvu vnitra. Šéf resortu Lubomír Metnar se totiž rozhodl zrušit obě pozice politických náměstků, z nichž v jedné byl právě Hulinský (50), druhá byla dosud neobsazená. Ministr to ve čtvrtek potvrdil Právu poté, co své rozhodnutí oznámil na dopolední poradě nejužšímu vedení svého úřadu včetně Hulinského.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Petr Hulinský

Článek

Metnar jak své náměstky, tak i ředitele podřízených bezpečnostních sborů seznámil se svou představou ohledně personálního obsazení v rámci resortu. „Co se týká náměstků, dochází ke změnám. Ruším obě dvě pozice politických náměstků a nebude žádný. Respektive navrhuju to v rámci systemizace úřadu vládě, která to musí schválit,“ řekl Právu ministr.

Podle něj jsou v rámci resortu političtí náměstci zbyteční. „Pověřovat politické náměstky řízením náměstků odborných sekcí? Tam moc logiky nevidím. To by musel být nějaký opravdu super náměstek, ale pak bych si musel říct, že když je bude řídit, proč jsem tady já,“ podotkl Metnar.

Na dotaz redakce, zda míní dělat personální změny i u odborných náměstků, poté odvětil: „Zatím žádné další personální změny nechystám.“

Nicméně stejně jako v případě Hulinského navrhl ministr zrušit i pozici, kterou dosud zastávala náměstkyně Monika Pálková. Ta měla v úřadu na starost sekci sociálního a zdravotnického zabezpečení, bezpečnostního výzkumu a projektového řízení. „Navrhuji, aby ta sekce byla přerozdělena, tudíž paní Pálková jako náměstkyně rovněž skončila,“ doplnil Metnar. Ministr dodal, že chce mít do budoucna ustálený počet čtyř náměstků.

Hulinský Právu řekl, že z ministerstva odchází na vlastní žádost. „Mé angažmá na pozici náměstka členy vlády na ministerstvu vnitra končí k 31.prosinci na moji žádost o uvolnění z pracovního poměru,“ napsal Hulinský. „Zároveň dojde v rámci systemizace ke zrušení těchto míst,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám