Hlavní obsah

Hřib vyzval Hlubučka k rezignaci

Praha
Aktualizováno

Pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti) vyzval ve středu k rezignaci svého náměstka Petra Hlubučka (STAN). Ten podle informací médií figuruje mezi obviněnými v souvislosti s hospodařením pražského dopravního podniku (DPP). Podle Hřiba je koalice připravena schválit jeho odvolání na čtvrtečním jednání zastupitelstva.

Náměstka Hlubučka odvádějí v poutechVideo: Aktu.cz

 
Článek

„Na základě dostupných informací byl Policií ČR dnes obviněn Petr Hlubuček, člen Rady hlavního města Prahy za hnutí STAN. Zkoušíme jej kontaktovat napřímo i přes jeho advokáta s výzvou k rezignaci,“ uvedl pro Novinky primátor Hřib.

Rakušan svolal předsednictvo kvůli Hlubučkovi. Obvinění neberu na lehkou váhu, řekl

Domácí

Doplnil, že pražská koalice je připravena navrhnout a schválit jeho odvolání na čtvrtečním jednání zastupitelstva.

V Hlubučkově kanceláři na magistrátu a v budově DPP ve středu zasahovali policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ), podle Vrchního státního zastupitelství obvinili 11 lidí.

Foto: Aktu.cz

Podle informací Radiožurnálu jsou mezi obviněnými právě i náměstek primátora Hlubuček, který je členem dozorčí rady dopravního podniku, či podnikatel Michal Redl.

Skupina měla dva byty v centru Prahy

Podle serveru Seznam Zprávy (SZ) byly centrem skupiny kolem Hlubučka a Redla dva pražské byty; jeden v Revoluční ulici a druhý nedaleko v ulici Dlážděná.

V nich se měla odehrávat klíčová jednání, kde skupina plánovala odvádět peníze z Dopravního podniku hlavního města Prahy, Všeobecné zdravotní pojišťovny nebo ze středočeské správy silnic.

Foto: Aktu.cz

Náměstka primátora Petra Hlubučka (STAN) odvádějí v poutech

Detektivové podle SZ zachytili hned několik tendrů, které se Hlubuček a spol. pokusili ovlivnit. Skupina například používala zašifrované telefony či si nechávala odborně zjišťovat, jestli není odposlouchávána doma nebo v autech.

Foto: Aktu.cz

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám