Hlavní obsah

Hrad ukázal video s prezidentem z minulého týdne

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Prezidentská kancelář ve čtvrtek zveřejnila videozáznam, na němž prezident Miloš Zeman podepsal rozhodnutí o svolání Poslanecké sněmovny. V této souvislosti jej v Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN) navštívil minulý týden ve čtvrtek předseda Sněmovny Radek Vondráček (ANO). Stalo se tak bez vědomí lékařů. Na záznamu je pohublý prezident na lůžku s tužkou v ruce.

Video Miloše Zemana v nemocniciVideo: Novinky

 
Článek

Mynář uvedl, že tiskovou konferenci svolal kvůli údajným útokům médií a některých politiků.

Následně obhajoval mlčení Hradu ohledně zdravotního stavu hlavy státu a  zopakoval, že prezidentská kancelář se zodpovídá pouze prezidentovi. Rovněž připodobnil současné informování o stavu prezidenta k informování o zdravotním stavu prezidenta Václava Havla.

Mynář uvedl, že již 10. října jej prezident pověřil přípravou listiny o svolání schůze Sněmovny.

Foto: Novinky

Miloš Zeman na audiovizuálním záznamu

Prezident Zeman podle stanoviska lékařů není schopen pracovat. Jejich zprávu si vyžádal předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS), který ji následně v pondělí zveřejnil.

„Pan prezident při podpisu listiny (svolání nové Sněmovny na 8. listopadu) vtipkoval, rozhodně nebyl v tak špatném stavu, jak se psalo,” komentoval setkání Vondráček, jejž k prezidentovi přivedl kancléř Mynář, který již v té době byl seznámen se stanoviskem lékařů ohledně pracovní neschopnosti prezidenta. Mynář argumentoval tím, že rozhodnutí padlo již 10. října.

Briefing Kanceláře prezidenta republikyVideo: Novinky

Zeman je hospitalizován od 10. října, kdy byl do nemocnice převezen v bezvládném stavu ze zámku v Lánech. Veřejnost mohla prezidenta zatím naposledy vidět v polovině září, když byl propouštěn z rekondičního pobytu v ÚVN, který absolvoval kvůli „únavě a dehydrataci“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám