Hlavní obsah

Hrad ruší další Zemanův program

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman v neděli nevystoupí v diskusním pořadu na stanici CNN Prima News. V pátek to uvedl mluvčí Hradu Jiří Ovčáček. Uskutečnit by se podle něj nemusela ani plánovaná nedělní schůzka s premiérem Andrejem Babišem (ANO).

Foto: Petr Horník, Právo

Prezident Miloš Zeman po příjezdu do ÚVN

Článek

„Pana prezidenta navštívil profesor Miroslav Zavoral, který je ošetřujícím lékařem pana prezidenta. Pan profesor doporučil panu prezidentovi, aby omezil pracovní aktivity, které má naplánovány. Pana prezidenta to nesmírně mrzí, musí zrušit účast v nedělní Partii na Primě,“ citovala Prima Ovčáčka.

Jak mluvčí dodal, zdraví prezidenta, který prý diváky pozdravuje, je přednější.

Zeman měl v živě vysílaném hodinovém pořadu vystoupit v neděli před polednem.

Veřejnost Zemana při volbách neuvidí. Další program s otazníky

Parlamentní volby

Ohledně nedělního povolebního jednání s Babišem není podle Ovčáčka rozhodnuto. „Když jsem s panem prezidentem mluvil naposledy, tak to platilo,“ řekl v pátek k plánované nedělní schůzi na Hradě premiér Babiš.

Mluvčí v pátek poprvé po několika dnech spekulací připustil, že Zeman je nemocný. Prezidentova schopnost výkonu ústavních povinností však podle mluvčího není omezena.

Kancléř Vratislav Mynář ještě ve středu tvrdil, že veřejnost v pátek prezidenta uvidí, jak jde k volbám. Ve čtvrtek Hrad oznámil, že na doporučení lékaře bude Zeman volit v soukromí na zámku v Lánech. V pátek Ovčáček doplnil, že prezident potřebuje nabrat sílu a není třeba, aby svůj zdravotní stav dokazoval veřejným vystupováním.

Anketa

Zveřejňuje okolí prezidenta dostatečné informace o jeho zdravotním stavu?
Ano
6,6 %
Ne
93,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 19648 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám