Hlavní obsah

Hnus, to je ta svoboda, reagovali lidé na opilce při oslavě 17. listopadu v Brně

Právo, Milan Vojtek

Program nedělních oslav výročí 17. listopadu na brněnském náměstí Svobody začal bizarně. Sváteční atmosféru pokazila dvojice, která svým tancem dávala najevo nanejvýš svou opilost a chtíč. Okolí reagovalo buď smíchem, nebo znechucením.

BEZ KOMENTÁŘE: Brněnský 17. listopad s příchutí bizáruVideo: Milan Vojtek, Právo

 
Článek

„Fuj, je to hnus. To je ta svoboda? No tak to teda pěkně děkuji,“ netajila svůj odpor a pohrdání seniorka.

V centru dění byl zarostlý prošedivělý muž a žena, možná ještě mladá, ale bosá, zanedbaná a podnapilá. Ve chvílích, kdy se zrovna neoddávala svému tanci, popíjela levný destilát z lahve, kterou následně mrštila o zem. Své představení korunovala obscénními gesty neukojeného chtíče a na okolí vystrkovala holý zadek.

Foto: Milan Vojtek

V centru dění byl zarostlý prošedivělý muž a žena, možná ještě mladá, ale bosá, zanedbaná a podnapilá.

„Ta jede,“ komentovala dění skupina teenagerů, kteří její exhibici s chutí natáčeli na mobil.

„Kdo opravdu chtěl projevit svůj názor, a měl na to čas, odjel dnes do Prahy. A tak si z akce udělali houmlesáci párty,“ komentoval dění asi čtyřicetiletý muž.

Kapela zůstala nad věcí

Kapela, která v tu chvíli hrála na pódiu, zůstala nad věcí. „Svoboda dala lidem možnost se projevit. Někteří to dělají takto,“ zaznělo z pódia.

„Sháněli jsme policii, aby se s nimi nějak vypořádali, ale trvalo to. Mrzí nás, že spíše než celá akce upoutala pozornost tato dvojice,“ ozvali se dodatečně pořadatelé programu na náměstí.

Foto: Milan Vojtek

Program oslav výročí 17. listopadu na brněnském náměstí Svobody začal bizarně.

Program v centru Brna připravili studenti brněnských vysokých škol. Kromě vystoupení kapel představili svou práci zástupci několika neziskových organizací, včetně Amnesty International a dalších.

Na závěr akce připravili studenti Masarykovy univerzity tradiční Lampionový průvod. Vedl přes Kounicovy koleje na náměstí Míru. Zapojilo se do něj asi 2000 lidí.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Lampionový průvod v centru Brna k připomínce 17. listopadu

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám