Hlavní obsah

Hlavní je investovat a myslet na budoucí generace, ODS v Praze zahájila kampaň

Novinky, Renáta Bohuslavová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ODS ve středu odpoledne zahájila ostrou fázi volební kampaně před volbami na pražský magistrát. Občanští demokraté slibují Pražanům především investice do dopravy, sociálních služeb a bydlení. Voliče chtějí nalákat i na své zkušenosti. „Praha si zaslouží víc, než aby ji řídili začátečníci,” uvedl lídr kandidátky, poslanec a exprimátor Bohuslav Svoboda.

Foto: Petr Horník, Právo

Tisková konference ODS k zahájení volební kampaně do krajských voleb. Na snímku Bohuslav Svoboda

Článek

Svoboda na startu ostré kampaně zkritizoval končící koalici ANO, ČSSD a Trojkoalice. „Tento bordel musíme zastavit,” burcoval. „Jsme veliký zkušený tým a máme odvahu nazývat věci pravými jmény,” dodal.

Zkušenosti ODS z pražské politiky vyzdvihovala i první místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija. „U nás si Pražané mohou být jistí, že když slíbíme, že něco zrealizujeme a budeme investovat, tak to skutečně uděláme. Jedině za ODS se v Praze něco stavělo,” uvedla.

Foto: Petr Horník, Právo

Tisková konference ODS k zahájení volební kampaně do krajských voleb. Na snímku Alexandra Udženija, Bohuslav Svoboda a Tomáš Portlík

Peníze by podle ní měly jít především do dopravy, domovů pro seniory, domovů se zvláštním určením. Nastartovat by chtěla ODS i stavby v brownfieldech.

„Hlavní je neprojídat peníze, ale investovat tak, aby z toho něco měly i budoucí generace,” dodala Udženija.

Odblokování územního plánu

Další věci, které by chtěla ODS v rámci svého působení na magistrátu akcentovat, jsou odblokování územního plánu a zrychlení stavebních řízení. To by mělo napomoci zlepšení a zlevnění bytové výstavby. Právě to ale zdůrazňuje i většina dalších kandidujících subjektů.

Tento týden v pondělí už zahájilo kampaň například hnutí ANO a Spojení síly pro Prahu, v úterý Piráti a ve středu dopoledne iniciativa Praha Sobě Jana Čižinského. Volby na pražský magistrát, stejně jako na radnice po celé České republice a do třetiny Senátu se uskuteční 5. a 6. října 2018.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Kandidát na primátora Prahy Bohuslav Svoboda a místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija

Reklama

Související články

Pirát Bartoš: Chceme řídit Prahu

Politika vlády Andreje Babiše (ANO) je stejná, jaká tu byla v uplynulých téměř třiceti letech, řekl v rozhovoru pro Právo předseda strany Ivan Bartoš. Piráty...

Výběr článků

Načítám