Hlavní obsah

Hejtman Bernard potvrdil odchod z ČSSD

Právo, Jiří Šolc, ada
Aktualizováno

Na svém facebookovém profilu potvrdil hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard svůj odchod z ČSSD. „Osobně nechci patřit do klubu, který mě za svého člena už nadále nechce,“ uvedl Bernard.

Foto: Ivan Blažek, Právo

Hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard (ČSSD).

Článek

„Vzhledem k tomu, že vedení plzeňské České strany sociálně demokratické už dlouhodobě svými výpady proti mé osobě naznačuje, že si nepřeje, abych v práci pokračoval, rozhodl jsem se ulehčit všem situaci a z této strany odejít,“ napsal dále hejtman.

Na neshody s plzeňskou ČSSD upozornil již vloni, kdy oznámil, že za stranu nebude již znovu kandidovat.

Zvýšení pravomocí Vojtěcha se nekoná. ČSSD na to chce jít jinudy

Domácí

„Do budoucnosti přeji sociální demokracii úspěch, je to strana, která má jistě v našem politickém systému své místo, a já věřím, že si ho udrží. Nechci věci komplikovat, ale považuji za korektní, abych při takto změněné situaci na nejbližším zastupitelstvu nabídl k dispozici svou funkci hejtmana,“ uvedl Bernard.

Na Bernardovo prohlášení reagoval šéf strany Jan Hamáček: „Mrzí mě, že Josef Bernard své důvody nekomunikoval ani s vedením strany, ani s členskou základnou v Plzeňském kraji. Jeho rozhodnutí respektuji,“ uvedl na dotaz Práva Hamáček. O dalším postupu ČSSD podle něj rozhodne pondělní jednání klubu zastupitelů.

Další krajské zastupitelstvo by mělo proběhnout 8. června.

Reklama

Výběr článků

Načítám