Hlavní obsah

Havlíček k hospodám: Kdo porušil nařízení, nedostane ani korunu dotace

Novinky, ven

Pokud jste porušili vládní zákaz a otevřeli jste, zapomeňte na státní dotace, vzkázal v pondělí ministr průmyslu a dopravy Karel Havlíček (za ANO) rebelujícím hospodám. Reagoval na víkendovou akci iniciativy Chcípl PES, kdy více než 30 restaurací po celé zemi na protest proti vládním proticovidovým opatřením otevřelo, i na oslavu v hotelu v Teplicích, jíž se účastnil i poslanec ANO Milan Hnilička.

BEZ KOMENTÁŘE: Restaurace V Maštali - petiční místoVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Taková aktivita je naprosto nepřijatelná. Chci jasně říct, že kdokoliv toto učiní, nedostane ani korunu dotace. A to jak budoucích, tak těch, které jsou vztažené k programům, které už jsou v běhu, i přestože porušili vládní usnesení v minulosti,” prohlásil Havlíček po pondělním jednání vlády.

Chcípl PES. Policie nahlásila více než 30 rebelujících restaurací

Krimi

Připomněl, že v žádosti o covidové dotační programy musejí všichni žadatelé v čestném prohlášení podepsat, že po celou dobu jejich trvání dodržují všechna vládní nařízení.

„V případě zařízení typu teplického hotelu přichází z mého pohledu o miliony korun,” dodal Havlíček.

Hnilička skončí jako poslanec. Byla to zbytečná chyba, řekl

Domácí

Právě kvůli nedělní oslavě v teplickém hotelu Prince de Ligne v pondělí oznámil rezignaci na svůj mandát poslanec ANO Milan Hnilička. Zda zůstane i v čele Národní sportovní agentury, zatím není jasné.

Akce v Teplicích se podle zjištění deníku Blesk účastnili také expremiér Jiří Paroubek, dále také majitel hotelu, politický podnikatel Petr Benda nebo místopředseda Rady ČT Jiří Šlégr.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám