Hlavní obsah

Havel v nemocnici sledoval i Obamovu přísahu

Právo, Václav Pergl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Zdravotní stav bývalého prezidenta Václava Havla, který se již deset dní léčí na ARO v pražské motolské nemocnici ze zánětu plic, se ve středu sice zlepšil, ale i nadále zůstává vážný.

Článek

„Pan prezident sledoval v televizi inauguraci nového amerického prezidenta Baracka Obamy a živě se zajímá o všechno, co se děje. Denně velmi podrobně pročítá noviny,“ řekl ve středu Právu doktor Martin Holcát, šéf lékařského konsilia, které o zdravotní stav Václava Havla pečuje.

„Žádné nové komplikace se nevyskytly, ale pacient dál potřebuje velmi intenzivní léčbu. Proto dál zůstává na ARO. Kdy bude přeložen do prezidentského apartmá, zatím nelze říci,“ dodal Holcát.

Informoval, že Václav Havel jí běžnou nemocniční stravu a kombinuje ji s tím, co mu přinese jeho manželka Dagmar.

Návštěvy lékaři nepovolují, bojí se chřipky

Václav Havel leží ve speciálním boxu pro pacienty ohrožené infekcí na klinice anesteziologie a resuscitace. Návštěvy k němu jsou přísně zakázané, vyjma nejbližších, tedy jeho manželky a bratra. Povoluje je pouze konzilium nebo vedení nemocnice.

Holcát dále řekl, že je to nutné i s ohledem na šířící se chřipkové onemocnění, které u tak nemocných pacientů, jakým bezesporu Václav Havel je, by mohlo vyvolat nečekané reakce.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám