Hlavní obsah

Hašek byl znovu zvolen šéfem Asociace krajů ČR

Novinky, jov

Jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD) byl ve středu znovu zvolen šéfem Asociace krajů ČR. Na ustavující schůzi sdružení šéfů regionů byli zvoleni i místopředsedové, mezi kterými je pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS).

Foto: Milan Malíček, Právo

Jihomoravský hejtman a místopředseda ČSSD Michal Hašek

Článek

Nové vedení asociace bylo zvoleno všemi hlasy. Dalšími místopředsedy se stali hejtman Vysočiny Jiří Běhounek, hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák, šéf jihočeského regionu Jiří Zimola a plzeňský hejtman Milan Chovanec.

Členy asociace je po říjnových volbách jedenáct hejtmanů z řad ČSSD, první komunistický hejtman Oldřich Bubeníček, liberecký hejtman Martin Půta z hnutí Starostové pro Liberecký kraj a jako jediný z ODS pražský primátor Svoboda.

Hašek si podle svých slov váží průřezové podpory všech hejtmanů při volbě šéfa asociace. „Je před námi všemi těžké období, ve kterém kraje chtějí hrát mnohem aktivnější roli v hájení dostupnosti, rozsahu a kvality veřejných služeb,“ sdělil ve středu Novinkám. Šéf hejtmanů očekává tvrdé názorové střety s vládou Petra Nečase (ODS), nebrání se ale dialogu.

„Očekávám tvrdé názorové střety s vládou, nicméně naší povinností je v zájmu krajů i občanů vést dialog s vládou, parlamentem, sociálními partnery, tedy s odbory a zaměstnavateli, s významnými profesními komorami a sdruženími, například Hospodářskou komorou ČR a přicházet s vlastními návrhy opatření ke zmírnění dopadů hospodářské krize,“ uvedl Hašek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám