Hlavní obsah

Hamáček v popularitě předstihl Babiše. Odstupující Vojtěch je třetí

Novinky, jam

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vicepremiér, ministr vnitra a šéf vládní ČSSD Jan Hamáček se v září podle průzkumu agentury STEM stal nejpopulárnějším z členů vlády a předsedů sněmovních stran. Oproti lednu tak předstihl premiéra Andreje Babiše (ANO) i další politiky.

Foto: Martin Havelka, Novinky

Popularita vrcholných politiků.

Článek

Agentura STEM získávala data pro výzkum od 31. srpna do 13. září a zúčastnilo se ho 1027 respondentů starších 18 let.

Hamáčka kladně ohodnotilo 48 procent dotazovaných, což ho zařadilo na první místo žebříčku. Se 45 procenty ho následuje Babiš, který dlouhodobě žebříčku popularity nejvýznamnějších politických osobností vévodí.

ČSSD se přiblížila k ODS. Volby by vyhrálo ANO

Parlamentní volby

Na třetím místě se pak umístil odstupující ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO), který v pondělí ráno oznámil rezignaci. Na jeho místo nastoupí současný vládní zmocněnec pro vědu a výzkum a někdejší Vojtěchův náměstek Roman Prymula.

Z opozice jsou v první desítce pouze Bartoš a Okamura

Kromě Hamáčka a Vojtěcha si polepšili oproti lednu minimálně o tři procentní body vicepremiér a šéf resortů dopravy a průmyslu a obchodu za ANO Karel Havlíček (8. místo), jeho kolega z ministerstva zahraničí za ČSSD Tomáš Petříček (9. místo) a ministr školství za ANO Robert Plaga (13. místo).

Naopak sedmá šéfka státní kasy Alena Schillerová (za ANO) si oproti lednu o sedm procentních bodů pohoršila.

Z řad opozičních politiků se v první desítce objevil pouze na páté příčce Ivan Bartoš (Piráti), který si dlouhodobě drží pozici mezi nejlépe hodnocenými vrcholnými politiky, a na desáté příčce Tomio Okamura (SPD).

Pořadí:Osobnost1/20209/2020
1.Jan Hamáček (ČSSD)3648
2.Andrej Babiš (ANO)5045
3.Adam Vojtěch (za ANO)3843
4.Jana Maláčová (ČSSD)4142
5.Ivan Bartoš (Piráti)4040
6.Alena Schillerová (za ANO)4740
7.Lubomír Zaorálek (ČSSD)3937
8.Karel Havlíček (za ANO)3137
9.Tomáš Petříček (ČSSD)2735
10.Tomio Okamura (SPD)3734

Reklama

Související témata:

Související články

Získá ANO Ústecko a ztratí jih Moravy?

Celkem pět hejtmanských křesel bude v krajských volbách obhajovat hnutí ANO. Zatímco na severu Moravy, Olomoucku a Karlovarsku mají babišovci silnou výchozí...

Výběr článků

Načítám