Hlavní obsah

Hamáček k Vojtěchově rezignaci: Nejsem z těch, kteří by jásali

Novinky, jam

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vicepremiér a šéf vládní ČSSD Jan Hamáček stejně jako premiér poděkoval odstupujícímu ministru zdravotnictví Adamu Vojtěchovi (za ANO) za spolupráci, která prý fungovala i přes jejich různé názory.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr vnitra a šéf ČSSD Jan Hamáček.

Článek

„Rozhodnutí respektuji, chci mu poděkovat za spolupráci v minulých letech. Teď je na premiérovi, a už na tom určitě rychle pracuje, aby přišel se jménem jeho nástupce, tak aby nebyla narušena kontinuita,” řekl ČT Hamáček s tím, že o Vojtěchově rezignaci dopředu nevěděl.

Do výběru nového ministra se Babišovi vměšovat nehodlá.

Ministr zdravotnictví Vojtěch rezignoval

Domácí

Podle Hamáčka sice měli s Vojtěchem na řadu věcí různé názory, což ostatně bylo na jaře poznat i z jejich přestřelek na Twitteru ohledně nákupu ochranných pomůcek či zásobování, ale to podle něj neznamená, že by jejich vzájemná spolupráce nefungovala. „Tím společným úsilím se tu situaci podařilo řešit,” dodal vicepremiér.

Bylo toho na něj moc, byl znechucený, řekl Babiš k Vojtěchovu odchodu

Domácí

„Zjistil, že ta složitá doba je nad jeho síly, a zvážil situaci tak, že než by poškozoval vládu, tak odchází. Byl jsem jeho kritikem,” řekl na adresu odcházejícího ministra zdravotnictví šéf KSČM Vojtěch Filip, jehož strana vládu ANO a ČSSD podporuje.

Vojtěch měl odstoupit už dávno. Hlavní viník je Babiš, zní z opozice

Domácí

Reklama

Související témata:

Související články

Vojtěch: V pondělí nouzový stav nenavrhnu

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) nemůže garantovat, že respirátory, které vláda nechala rozeslat seniorům, splňují avizované parametry. Věří...

Ministr zdravotnictví Vojtěch rezignoval

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) rezignoval. Odchod z funkce oznámil v pondělí ráno na tiskové konferenci. Svoji rezignaci již předal premiérovi...

Výběr článků

Načítám