Hlavní obsah

Ústřední krizový štáb končí

Novinky, jas, ber

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) ve čtvrtek zhodnotil fungování Ústředního krizového štábu, který byl ustaven kvůli epidemii koronaviru. V jeho čele stál po většinu doby právě Hamáček.

Záznam: TK ke shrnutí činnosti Ústředního krizového štábuVideo: ČTK

 
Článek

Krizový štáb fungoval od poloviny března a v prvních dvou týdnech jej vedl epidemiolog a tehdejší náměstek ministra zdravotnictví Roman Prymula. Následně vláda pověřila vedením Hamáčka a Prymula se zaměřil na projekt chytré karantény.

Prymulu v čele krizového štábu vystřídá Hamáček

Koronavirus

„Od 30. března se štáb scházel pod mým vedením jednou týdně, každý den se ale scházela stálá pracovní skupina,“ uvedl Hamáček, který se proslavil nošením červeného svetru. Štáb pak podle Hamáčka jednal ve čtvrtek naposledy.

V krizi ale podle něho primárně zajišťoval dovoz ochranných pomůcek a jednal ohledně hranic. Na nich bylo podle ministra přes 2000 policistů, kteří provedli téměř 970 tisíc kontrol.

Vnitro v případě druhé vlny nevylučuje další nákupy pomůcek z Číny

Domácí

Krizový štáb fungoval od 16. března, již 12. března vláda kvůli koronaviru vyhlásila nouzový stav a ve snaze o zabránění šíření koronaviru zavedla restrikce a omezení, z nichž některé trvají dosud.

Reklama

Výběr článků

Načítám