Hlavní obsah

Golfový klub chtěl půlmiliónovou dotaci, vykoledoval si trestní oznámení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplice

Občanské sdružení Golf club Teplice sídlící na hřišti na Cínovci požádalo o dotaci na projekt nazvaný Golf do škol, po městu chtělo příspěvek asi 580 000 korun. Zastupitelé to v pátek odmítli kvůli tomu, že většina z inzerovaných 180 dětí jsou prý černé duše. Někteří členové zastupitelstva navíc hrozí golfovému klubu trestním oznámením pro podvod.

Foto: Profimedia.cz

Článek

"Vyžádali si dotaci na 180 dětí, což činí asi 580 000 korun. Těch dětí tam přitom reálně  chodí tak 15," prohlásil v pátek lídr teplické ČSSD Michal Kasal. Zaměstnancům magistrátu se zdála žádost podivná, a protože znali rodiče některých dětí, které byly na seznamu uvedené, zeptali se přímo jich. A ti prý o ničem nevěděli.

"Podle mého tu došlo k pokusu o podvod, a to podvod značného rozsahu. Zákon za něj dává až desetiletý trest," prohlásil při jednání zastupitelstva Kasalův stranický kolega a advokát Štěpán Knézel. Pokud magistrát nepodá trestní oznámení, podá jej prý Knézel sám.

Město spoléhá na policii

Město podnět policii zatím nechystá. "Neplánujeme to, už proto, že o tom rozhodnutí budeme informovat a pokud je to opravdu na trestní oznámení, policie si toho zřejmě všimne sama," řekl primátor Jaroslav Kubera (ODS).

Není to první kontroverze, která se v posledních letech okolo golfu na Cínovci odehrála. Dvě hřiště z let 1999 a 2004 nejdřív narazila u České inspekce životního prostředí, která následně uložila pokutu 640.000 korun. Zaplatit ji měl provozovatel, společnost s ručením omezeným Golf club Teplice. Hřiště dlouho nemělo povolení a fungovalo načerno. V době vzniku hřiště byl podle České televize majitelem dvou třetin pozemků exministr dopravy Aleš Řebíček (ODS) a když vstoupil do velké politiky, jeho někdejší firma Viamont převzala i provozovatele hřiště, tedy Golf Club Teplice.

Žádného ze dvou jednatelů klubu, tedy Vladimíra Mišíka a jeho syna Kamila, se dnes zastihnout nepodařilo. Nejsou k zastižení, protože už odjeli na pracovní cestu, řekli zaměstnanci střediska. Podle Kubery se zástupci klubu při jednání na radnici bránili, že jde o nedorozumění, uvedli prý děti, které si měly golf teprve vyzkoušet, a proto nebyly řádnými členy.

Reklama

Výběr článků

Načítám