Hlavní obsah

Gazdík skončí jako předseda STAN

• Aktualizováno
Novinky, zpe

Petr Gazdík v dubnu 2019 skončí jako předseda hnutí Starostové a nezávislí. Chce, aby jeho nástupce měl dost času připravit se na krajské volby, které budou na podzim roku 2020.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda hnutí STAN Petr Gazdík.

Článek

Mandát, který u Starostů bývá tříletý, by Gazdíkovi vypršel v dubnu 2020. Chce však skončit o rok dříve, uvedl ve čtvrtek server Aktuálně.cz.

„V úterý navrhnu celostátnímu výboru, abychom zkrátili funkční období a mohli v dubnu předat funkci někomu jinému,“ potvrdil Gazdík Novinkám.

„Neustále rosteme, rozšířili jsme se, očekáváme úspěch v krajských volbách. Chtěl bych poskytnout svému nástupci dostatečný prostor, aby se dostatečně etabloval na politické scéně před krajskými volbami, které jsou pro nás zásadní,“ vysvětlil. Krajské volby budou na podzim 2020.

Gazdík se chce také více věnovat svým dětem a oblasti školství. „Rád bych zapracoval na reformě školství,“ uvedl.

Z vysoké politiky neodchází, poslancem zůstane i nadále. Kandidaturu na post místopředsedy hnutí nevyloučil. Jako svého možného nástupce vidí současného prvního místopředsedu hnutí Víta Rakušana, šéfa poslanců STAN Jana Farského, zastupitele Olomouckého kraje Radima Sršně. Jmenoval i starostu Pacova Lukáše Vlčka či starostka obce Kozolupy Michaelu Opltovou.

Reklama

Výběr článků

Načítám