Hlavní obsah

Gandalovič v Ostravě volal po volbě nového vedení ODS

Novinky, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Místopředseda ODS Petr Gandalovič přednesl v pondělí v podvečer v Ostravě na sněmu moravskoslezských občanských demokratů návrh, aby nadcházející kongres rozhodl o konání ještě jednoho kongresu, který by byl volební.

Článek

"A z kterého by se vygenerovalo nové vedení strany pro volby,“ uvedl Gandalovič s tím, že volební kongres by podle něj mohl být někdy na počátku února.

"Nemyslím si, že bychom se toho museli bát, protože ODS by fakticky představila určitou vnitřní konkurenci a pro veřejnost by to bylo důkazem, že jsme stranou životaschopnou,“ dodal lídr ústecké kandidátky, který by se rád ucházel o nejvyšší stranický post.

Ujistil zároveň všechny delegáty, že je připraven respektovat argumenty těch členů ODS, kteří chtějí postupovat podle něj spíše konzervativně.  

Delegáti ostravského sněmu nepřijali ve vztahu k možnému volebnímu kongresu žádné usnesení. "Radili jsme se o tom, co dělat, abychom vyhráli květnové parlamentní volby. Všechno ostatní je jenom metoda,“ naznačil předseda regionálního sdružení ODS na severní Moravě a ve Slezsku Zbyněk Stanjura.  

Odhadoval, že k názoru Gandaloviče se přiklonila zhruba polovina účastníků sněmu. "Určitě se ale všichni shodovali na tom, že je třeba vypracovat program pro volby a oslovit voliče s jasným čitelným programem,“ poukázal. 

Reklama

Výběr článků

Načítám