Hlavní obsah

Funguje, nebo nefunguje? Registr aut je pomalý a visí na vlásku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Centrální registr vozidel (CRV) ve středu ráno v Brně půl hodiny nefungoval. Úředníci jej zprovoznili až za telefonické asistence dodavatelské společnosti. Mluvčí radnice Pavel Žára doplnil, že systém je stále pomalý a problémy jej mohou kdykoliv postihnout znovu. Odpoledne vypadl systém na několik minut i v Kladně.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Zájemci o registrování vozidel si museli na vyřízení žádostí počkat.

Článek

"Systém registru vozidel dnes ráno vůbec nefungoval. Nyní je v provozu, běží to ale pomalu, někde chybí data a obsloužení jednoho řidiče netrvá kratší dobu než 25 minut," popsal ve středu situaci Žára s tím, že v předchozím systému obsloužili úředníci jednoho zákazníka za 15 až 20 minut.

Lidé si na úřadě do 8:45 rozebrali 147 pořadových lístků, dalších 53 je volných. Budoucnost fungování registru je podle mluvčího Žáry velmi nejistá, protože systém je postavený na bázi internetu.

Mluvčí kladenského magistrátu Vilém Frček ve středu informoval, že od rána systém funguje a úředníci žádný výpadek nezaznamenali. Vyřízení žádosti však podle něj stále trvá déle, protože úředníci musejí některé údaje vypisovat ručně.

Odpoledne se ale situace na chvíli změnila. Podle Frčka krátce před 15:00 nastal zhruba 15minutový výpadek. Poté systém začal znovu fungovat.

Podle údajů na magistrátním webu si k 9:30 chtělo na evidenci vozidel vyřídit žádost 69 lidí, za hodinu a půl od otevření úřadu jich bylo vyřízeno 20.

Ministr dopravy Pavel Dobeš (LIDEM) spojil s fungováním registru svou ministerskou funkci. Kdyby se registr nepodařilo zprovoznit a přetrvávaly problémy z předchozích týdnů, v čele resortu by skončil.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám