Hlavní obsah

Franz: Zeman mě v kampani zneužil

Hudební skladatel a vyřazený prezidentský kandidát Vladimír Franz se ohradil proti tomu, že ho Miloš Zeman využil ve své inzertní kampani před finále přímé volby prezidenta. Svým voličům prý Zemana nedoporučil, pouze řekl, že osobně mu dá svůj hlas. Franz to v pátek řekl serveru lidovky.cz.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Vladimír Franz na tiskové konferenci

Článek

V pátečním tisku se objevil inzerát s heslem Volte Zemana, pod kterým jsou umístěny fotografie vyřazených kandidátů z prvního kola Jana Fischera a Vladimíra Franze.

"Je před námi druhé kolo prezidentské volby, ve kterém mám jako občan na výběr mezi prasečí a ptačí chřipkou. Vybral jsem si tedy chřipku prasečí. Jde ovšem o mou ryze osobní volbu, nikoho tím nechci k čemukoliv nabádat," uvedl Franz ve čtvrtek. [celá zpráva]

Podle pátečního Franzova vyjádření to ale neznamená, že slíbil Zemanovi podporu. Ten podle něj s jeho výrokem manipuluje. "Z mé strany z něj nevyplývaly žádné závazky. Ani svým voličům jsem nikoho nedoporučil," řekl Franz.

Nelíbí se mu prý navíc, že se objevil v Zemanově inzerci vedle Fischera, kterého si prý "naprosto neváží a proti kterému bojoval". "Z mého osobního rozhodnutí se stala součást kampaně," dodal.

Franzův tým nesouhlasí ani s nepřímou podporou

Několik členů iniciativy Vladimír Franz prezidentem sdělilo v prohlášení, které má ČTK k dispozici, že s nepřímou podporou svého favorita Zemanovi nesouhlasí a vhodnějším kandidátem je podle nich Karel Schwarzenberg.

Nepřímá podpora Zemanovi je podle bývalých podporovatelů Franze "v rozporu s ideovou náplní celé půlroční kampaně, která kladla důraz na humanitu a zdůrazňování významu občanské společnosti v řízení státu".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám