Hlavní obsah

Foldyna se vrací do hry, bude ve vyjednávacím týmu ČSSD

Novinky, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volební lídr ČSSD v Ústeckém kraji a kandidát na hejtmana Jaroslav Foldyna se vrací do hry. Po intervenci šéfa ČSSD Jiřího Paroubka bude součástí vyjednávacího týmu sociální demokracie v kraji, a to jako konzultant a poradce.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Jaroslav Foldyna (ČSSD)

Článek

To, že bude v týmu, Novinkám potvrdil Foldyna. Tomu ale předcházela hotová anabáze, kterou během úterý absolvoval. Foldyna během dne zjistil, že kvůli tomu, že byl vyšachován ze hry, se začínají bouřit některé místní organizace ČSSD, padala podle něj slova o odchodu ze strany, také voliči vyjadřovali rozhořčení. „Přesvědčoval jsem je, aby to nedělali,“ řekl Novinkám.

Snažil se kvůli tomu dovolat volebnímu manažerovi ČSSD Jaroslavu Tvrdíkovi, ten to ale nebral. „Sedl jsem proto do vozu a jel do Prahy, kde jsem ho navštívil,“ popsal vývoj úterní situace Foldyna. Jak prozradil, Tvrdíkovi řekl, že vzniklá situace ohrožuje senátní volby v Ústeckém kraji a co má nyní dělat. „Nešlo mi o to, se někam nacpat,“ doplnil.

Tvrdík podle něj slíbil, že pohovoří s předsedou strany Paroubkem. „S výsledkem, že mě pak seznámí telefonicky,“ pokračoval Foldyna. Podle něj Paroubek hovořil s šéfem krajské ČSSD a svým poslaneckým asistentem Bendou, kterému doporučil, aby Foldynu do týmu přibrali. „Nakonec mi zavolala i místopředsedkyně strany Jana Vaňhová, která mi sdělila, že mne na vlastní odpovědnost do týmu bere,“ uzavřel Foldyna.

To, že je Foldyna zpět ve hře, potvrdil Novinkám i Benda. „Ten tým je takový jaký je, vyjednávání začnou probíhat ve čtvrtek a Foldynu jsme jako lídra naší kandidátky k tomu vyjednávání přizvali,“ sdělil Benda s tím, že Foldyna bude v týmu jako konzultant a poradce. „Vedlo nás k tomu to, že má eminentní zájem v tom týmu pracovat a o to lépe pracovat pro sociální demokracii, tak my to vítáme a přizvali jsme ho,“ doplnil.

Reklama

Související články

Foldyna: Budu-li hejtmanem, do Sněmovny nechci

Vítěz voleb v Ústeckém kraji Jaroslav Foldyna (ČSSD) má jasno ve své budoucí politické kariéře. Chce se naplno věnovat práci hejtmana a plnit sliby, které...

Výběr článků

Načítám