Hlavní obsah

Falešný Ovčáček skončil a odhalil svou identitu

Falešný facebookový profil mluvčího prezidenta Jiřího Ovčáčka nazvaný jiriovcacekunofficial, kolem něhož se vytvořila komunita více než 116 tisíc sledujících, oznámil, že stránka po osmi letech ukončí svou činnost. V souvislosti s ukončením projektu vystoupil z anonymity i jeho autor.

Foto: facebook/jiriovcacekunofficial

Článek

„Prezidentování Miloše Zemana se dostalo do jakési postterminální fáze. Tak nějak tušíme, že ještě někde nějak existuje, ale už ani nemáme potřebu se vůči němu vymezovat,” uvedl administrátor stránky Ondřej Langr, který sám sebe označil za aktivního občana využívajícího právo k projevu.

„Jsem přesvědčený, že na politický a desinformační bizár zuřící všude na síti mám právo reagovat stejným způsobem, a tím způsobem mu čelit,” uvedl k příspěvkům, které by se často daly označit za nekorektní a jimž mnozí uživatelé uvěřili, neboť nabyli dojmu, že jde o skutečný účet mluvčího prezidenta.

Langr se v rozlučkovém postu přihlásil i k dalším podobně laděným projektům a přiznal, že jej baví zkoumat možnosti identit na internetu i to, jak lidé přijímají a ověřují informace.

Posledním příspěvkem „falešného Ovčáčka” tak podle všeho bude informace o novoročním setkání prezidenta s premiérem Petrem Fialou (ODS).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám