Hlavní obsah

Exposlankyně Řápková bude na severočeské kandidátce ODS chybět

Bývalá poslankyně za ODS a někdejší primátorka Chomutova Ivana Řápková nebude v předčasných sněmovních volbách v Ústeckém kraji za svou stranu kandidovat, oznámila v pondělí. Necítí dostatečnou soudržnost v regionálním sdružení ODS.

Foto: Právo

Ivana Řápková

Článek

"Chtěla jsem v práci poslankyně pokračovat, ale v tuto chvíli necítím soudržnost uvnitř regionálního sdružení ODS a tato skutečnost mě vedla k mému rozhodnutí nekandidovat," informovala Řápková v písemném prohlášení.

Bližší informace odmítla sdělit s ohledem na to, že teprve v pondělí večer zasedá regionální rada ODS, kde se má rozhodovat o podobě severočeské kandidátní listiny. "Zatím jsem neuvažovala o tom, že bych kandidovala za jiné regionální sdružení ODS," dodala.

Šéf regionálního sdružení ODS Fiala vzal rozhodnutí exposlankyně na vědomí. "Můj osobní dojem z toho je, že kolegyně Řápková chtěla cítit větší než jen třeba mírně nadpoloviční podporu," prohlásil.

Podle něho některá oblastní sdružení Řápkovou navrhovala do čela severočeské kandidátky ODS. "Z některých jsem slyšel signály podpory, jinde zase měli své kandidáty. Na začátku ale není nic stoprocentní, vždy je více kandidátů, málokdy je shoda na jednom," doplnil.

Anketa

Měla by se Ivana Řápková ucházet o post poslankyně?
Ano
22,5 %
Ne
77,5 %
Celkem hlasovalo 4964 čtenářů.

Související témata

Foto: Šárka Tonarová, Právo

Chomutovská primátorka Ivana Řápková

Reklama

Výběr článků

Načítám