Hlavní obsah

Exministru Březinovi se nechce na Tvrdíkovu manažerskou židli

Právo, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

ČSSD hledá náhradu za Jaroslava Tvrdíka, který už nechce po volebním neúspěchu soc. dem. působit ve funkci stranického ústředního volebního manažera. Hovoří se o tom, že by Tvrdíka mohl nahradit ministr bez portfeje vlády Miloše Zemana, pražský soc. dem. Karel Březina. Ten ale tvrdí, že by nabídku s největší pravděpodobností, hraničící s jistotou, nepřijal.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Jiří Paroubek s Karlem Březinou

Článek

Klíčový post chce soc. dem. obsadit 19. června na jednání ústředního výkonného výboru (ÚVV). „Je to zatím jediné jméno, o kterém se vážně uvažuje,“ řekli v úterý Rádiu Česko o Březinovi nezávisle na sobě tři poslanci ČSSD.

Březina ale na dotaz Práva uvedl, že by s největší pravděpodobností řekl ne, pokud by byl navržen pro jednání ÚVV do pozice ústředního volebního manažera ČSSD. „S největší pravděpodobností, hraničící s jistotou, bych nabídku nepřijal,“ sdělil Březina.

To samé platí i pro podzimní komunální a senátní volby. Březina nepotvrdil, že by měl být manažerem ČSSD aspoň pro tyto volby. Sám totiž v Praze kandiduje. „Nemohu to potvrdit, protože na podzim se chci stoprocentně věnovat kandidatuře do pražského zastupitelstva,“ uvedl.

Březina je pražským zastupitelem, má už za sebou působení v Zemanově vládě. Je také předsedou dozorčí rady pražského Dopravního podniku. Vedl loňskou kampaň pro eurovolby.

Ústřední volební manažer pro sněmovní volby Tvrdík řekl, že dostal v pátek 4. června od předsednictva nabídku v této funkci pokračovat. Odmítl ji prý s tím, že by měl kampaň před podzimními komunálními a senátními volbami řídit někdo „svěží a neotřelý“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám