Hlavní obsah

Exministr Vondruška dostal podmínku za zneužití voucherů

Aktualizováno

Někdejší ministr pro místní rozvoj Rostislav Vondruška dostal v úterý u Obvodního soudu pro Prahu 2 roční podmíněný trest s odkladem na 2,5 roku za to, že měl podle obžaloby využít dárkové vouchery placené agenturou CzechTourism pro soukromé účely, případně je rozdat známým. Verdikt není pravomocný.

Foto: Petr Horník, Právo

Rostislav Vondruška

Článek

Vondruška, který byl ministrem v úřednickém kabinetu premiéra Jana Fischera, podle soudce Milana Rossiho jako někdejší generální ředitel agentury CzechTourism nakoupil dárkové poukazy na víkendové wellness pobyty v českých hotelech za téměř 600 000 korun.

Pouze část z nich však použil k účelu, ke kterému měly sloužit – k podpoře českého turismu. Vondruška jakoukoli vinu odmítl a stejně jako státní zástupce si ponechal lhůtu na rozmyšlenou pro případné odvolání.

Podle verdiktu má Vondruška, který stál v čele agentury CzechTourism od roku 2004 do roku 2014, uhradit škodu ve výši cca 149 000 korun.

Podmíněný půlroční trest dostala v úterý kvůli několika dárkovým poukazům také bývalá ředitelka odboru ekonomiky CzechTourismu Andrea Gregorová.

Údajně způsobila škodu přes 51 000 korun. Ani Gregorová vinu nepřiznává, na místě se odvolala.

Reklama

Výběr článků

Načítám