Hlavní obsah

Egypt není rizikovější než Francie, tvrdí zástupce asociace cestovek

Ve čtvrtek od 11 hodin byl hostem on-line chatu na Novinkách člen představenstva Asociace cestovních kanceláří ČR Stanislav Zíma. Situace v Egyptě poté, co ministerstvo zahraničí varovalo české občany před návštěvou této země, zejména pak Sinajského poloostrova, je podle něj stabilní a českým turistům v zemi nic nehrozí.

Foto: Profimedia.cz

Na otázky ohledně bezpečnostní situace v turistických destinacích odpovídal Stanislav Zíma z Asociace cestovních kanceláří.

Článek

Varování ministerstva zahraničí před cestou na Sinajský poloostrov, kde se nachází řada turistických letovisek, vyvolalo prudkou reakci cestovních kanceláří. Jejich asociace ve středu večer toto varování důrazně odmítla. Ministerstvo ale trvá na tom, že bezpečnost občanů je nadřazena zájmům cestovních kanceláří. A nebyl čas s nimi jednat. [celá zpráva]

"Máme v Egyptě partnery, kteří tam žijí, máme tam naše zaměstnance, delegáty a zprávy z Egypta máme nezprostředkované," prohlásil Zíma.

"Opakuji: situace v Egyptě je stejná jako před týdnem, měsícem nebo půlrokem. Nijak se nezměnila a klienti můžou do této země cestovat bez obav," dodal.

Podle něj je obecně s cestováním spojeno riziko, ale trvá na tom, že cesta do Egypta není rizikovější než výlet do Francie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám