Hlavní obsah

Dražba ostravského ghetta Přednádraží se bude konat v září

Právo, den

Prázdné domy v ostravské lokalitě Přednádraží, které zhruba před měsícem opustila poslední romská rodina, půjdou do dražby v druhé polovině září. Nemovitosti znalec ocenil na necelých 1,6 miliónu korun. Médiím to sdělila mluvčí Exekutorské komory ČR Petra Báčová.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Pohled na opuštěné Přednádraží a na rozebrané rozpadávající se domy

Článek

„Znalecký posudek byl vyhotoven v červenci. Poté mohl ostravský exekutorský úřad vydat usnesení o ceně, které rozeslal účastníkům řízení. Nyní běží patnáctidenní lhůta pro jejich případné odvolání proti vydanému usnesení. Ta uplyne tento týden,“ sdělila Báčová s tím, že v návaznosti na pravomocné usnesení o ceně nemovitostí bude i vydána dražební vyhláška, kde bude určen přesný termín dražby.

„S největší pravděpodobností se bude konat ve druhé polovině září, a to elektronickou formou. Nejnižší podání bude činit 1 048 000 korun,“ upřesnila mluvčí.

Upozornila také na to, že podle Centrální evidence exekucí nařídil soud proti společnosti Domy Přednádraží, kterou vlastní podnikatel Oldřich Roztočil, další exekuční řízení. „O výtěžek exekučního prodeje nemovitostí se tedy zřejmě přihlásí další věřitelé,“ řekla Báčová.

Na podzim se tak zřejmě po více než roce završí boj o tuto lokalitu, z níž se musely převážně romské rodiny vystěhovat letos v červenci. Problémy tam odstartovala nefunkční kanalizace, u které dosud nebyl nalezen majitel. O tom, kdo se měl postarat o její opravu, bude rozhodovat soud také letos na podzim.

Na společnost Domy Přednádraží byla uvalena exekuce kvůli dluhu ve výši 182 tisíc korun za vodu u společnosti OVAK. Dluh měli, podle majitele domů, udělat jeho nájemníci. O osudu Přednádraží tak zřejmě rozhodne až dražba.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám