Hlavní obsah

Dorazí další silné bouřky, varovali meteorologové

Novinky, val

Jihočeský a Pardubický kraj a Vysočinu zasáhnou ve čtvrtek vpodvečer velmi silné bouřky, varovali meteorologové. Výstraha platí od 17. hodiny do páteční 6. hodiny ráno. Vydal ji Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Na přecházející studené frontě se během dnešního odpoledne vyskytnou v Čechách, mimo severozápadu území, silné bouřky, které budou postupovat zvolna k východu a které budou intenzívní především ve večerních a nočních hodinách v centrální části země,“ uvedli meteorologové.

V této oblasti mohou bouřky doprovázet nárazy větru o síle až 90 kilometrů za hodinu, krupobití a přívalové deště.

„Při svém dalším postupu během noci na východ Moravy a do Slezska budou bouřky slábnout, avšak i nadále se v nich mohou vyskytnout především nárazy větru kolem 72 km/h. V pátečních ranních hodinách bouřková činnost nad Moravou a Slezskem přechodně ustane,“ uvedl ČHMÚ.

Nadále platí také výstraha před silnými bouřkami v Praze, Plzeňském, Středočeském a Královéhradeckém kraji. Platí od čtvrteční 14. hodiny do jedné hodiny ráno. Ve zbytku krajů, zejména ve východní části republiky, platí také do čtvrtečního večera výstraha před velmi vysokými teplotami.

Reklama

Výběr článků

Načítám