Hlavní obsah

Docent anatomie Valášek dostal výtku za obtěžování studentky

Na základě šetření Etické rady 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy dostal vyučující Petr Valášek výtku děkana. Před čtyřmi lety se měl dopustit nevhodného a „obtěžujícího“ chování vůči jedné ze studentek. Učitel anatomie měl studentku vyzvat, aby si před ním nahmatala tuberculi pubici, což je výrůstek na stydké kosti v oblasti pánve.

Model lidské kostry používaný při výuce anatomie (ilustrační foto)

Článek

Na případ, kterým se fakulta zabývala na základě dotazníkového šetření mezi studenty od loňského roku, upozornil server iRozhlas.

Nemělo se jednat o jediný problém docenta Valáška. Podle komise měl zneužívat údaje ze studentského informačního systému, kde získával detaily o studentech a některé i kontaktoval.

Valášek popírá, že by studentku v rámci přezkoušení žádal, aby si hrbolek na stydké kosti vyhmatala.

Pedagog měl sexuálně obtěžovat studentku, na Masarykově univerzitě skončil

Domácí

Etická komise se nicméně zabývala i dalšími podněty. Další ze studentek tvrdí, že jí měl docent při přezkoušení sahat na hrudní kost. I to Valášek popírá s tím, že zkoušky probíhají za přítomnosti lektora a zkoušený sedí mimo dosah pedagoga. Připustil naopak mimoškolní kontakt s jednou ze studentek, když získal e-mailový kontakt ze studijního systému.

Pedagog dostal výtku děkana a fakulta se rozhodla změnit přístup k výuce, aby nebyly ukázky demonstrovány na studentech, ale mezi vyučujícím a lektorem. Pedagogům bylo doporučeno, aby se konzultace neodehrávaly za zavřenými dveřmi.

Kvůli údajnému sexuálnímu obtěžování studentek letos v únoru na hodinu skončil docent politologie, informoval Deník N. Podle informací listu šlo o Pavla Dufka.

Domácí násilí: Je nutné změnit legislativu

Domácí

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám