Hlavní obsah

Dobeš trestá za registr: ředitel skončil, náměstci přišli o peníze

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministr dopravy Pavel Dobeš (LIDEM) se rozhodl kvůli problematickému registru vozidel potrestat několik svých podřízených. Kromě peněžních sankcí informoval o odvolání ředitele úseku silniční a vodní dopravy Karla Pešky.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministr dopravy Pavel Dobeš

Článek

Vedle odvolání Pešky informoval ministr také o stoprocentním snížení osobního ohodnocení státnímu tajemníkovi Miroslavu Drobnému, náměstkovi Ivu Tomanovi, řediteli odboru provozu silničních vozidel Petru Musilovi a řediteli vnitřní správy Jakubovi Ferusovi. „Nejedná se o jednorázovou záležitost, ale o trvalé snížení,“ řekl Dobeš. Podle něj se v případě náměstků jedná o zhruba 30 tisíc korun, v případě ředitelů o 15 tisíc korun.

Dobeš, kterému dal ve středu Petr Nečas na plné zprovoznění systému čas do pátku, garantoval, že tuto lhůtu splní. “V tuto chvíli máme ujištění, že infrastruktura by měla být plně funkční,“ řekl Dobeš s tím, že požadované agendy by měly být od pátku bez problémů plněny. Dodal, že pokud se tak nestane, je připraven rezignovat.

Ministr také ujistil, že na nápravách pracují týmy ministerstev vnitra i dopravy. Objely prý kvůli tomu více než čtyři desítky úřadů, které měly problémy. Rovněž popřel, že by registr nebyl funkční. Podle něj samotná aplikace funkční byla, problém, který se ale v posledních dnech vyskytl, je v napojení na infrastrukturu používanou policejním prezidiem.

Obchodní ředitel dodavatelské firmy ATS-Telecom Praha Martin Tůma k tomu dodal, že se již podařilo problematická místa odstranit a nahradit novou infrastrukturou. „V tuto chvíli lze konstatovat, že podobný problém, jako nastal včera a dnes ráno, v budoucnu nenastane,“ konstatoval Tůma.

Kolaps, o kterém Tůma hovořil, postihl centrální registr vozidel v pondělí těsně před osmou hodinou ranní. Na úřadech se okamžitě začaly tvořit fronty. I přes ujišťování ministerstva se jej ale podařilo opravit až v úterý dopoledne.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám