Hlavní obsah

Dobeš hodlá Rusnokovu vládu podpořit

Právo, jim
Praha

Po přečtení programového prohlášení vlády Jiřího Rusnoka už se poslanec a šéf Hnutí pro sport a zdraví Josef Dobeš rozhodl, že vláda má u něj zelenou. Výhrady má jen vůči prioritám v oblasti vzdělávání a rád by se kvůli tomu ještě sešel s ministrem školství Daliborem Štysem.

Foto: Milan Malíček, Právo

Exministr školství Josef Dobeš

Článek

„Detailně jsem si přečetl programové prohlášení, vládu pana Rusnoka podpořím. Jen se ještě chci setkat s panem Štysem, aby mě ujistil, že bude bojovat za to, aby rostly platy učitelů základních a středních škol. To mi tam trochu chybí,“ řekl Právu Dobeš.

Podle něj si druhá varianta podpory případné vlády Miroslavy Němcové (ODS) důvěru nezaslouží.

„Ač neznám priority paní Němcové, je tady zásadní nedůvěra v to, že by byly naplňovány. Byl jsem ministr stejného půdorysu, což byl premiér Nečas, a největším zklamáním je, že se vyřčené priority nenaplňovaly. Očekávám, že pokud pan Rusnok dá priority, tak je bude uplatňovat,“ sdělil Dobeš.

Doufá také, že Jiří Rusnok otevře investiční pobídky a „rozpumpuje“ ekonomiku.

V nedávném rozhovoru pro Právo Dobeš uvedl, že oživení ekonomiky je pro něj jedno z hlavních témat. Požadoval i růst platů učitelů a podporu sportu. Chtěl také nápravu „největšího hříchu“ předchozí garnitury, kdy byly sníženy příspěvky na péči handicapovaným lidem, a to o tisícikoruny měsíčně. Nicméně, jak už řekl Právu ministr práce a sociálních věcí František Koníček, změnu tohoto typu neplánuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám