Hlavní obsah

Do zoo může víc lidí už ve čtvrtek. Vojtěch to vysvětlil akcí pro zdravotníky

Novinky, kov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už od čtvrtka bude moci do zoologických či botanických zahrad více lidí. Oznámil to v úterý ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Posun termínu z 8. na 4. června vysvětlil akcí pro zdravotníky, policisty a hasiče v pražské zoo. Ti tam mohou po celý červen přijít za zvýhodněné vstupné.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO)

Článek

„Navýšíme max. kapacitu zoologických zahrad ze 150 na 250 osob na 1 hektar plochy provozu již od čtvrtka 4. 6.,“ uvedl Vojtěch na Twitteru.

V pondělí vláda rozhodla, že se od 8. června budou moci konat akce až pro 500 osob, zruší se povinné rozestupy v hledištích divadel a také, že se navýší limity pro návštěvníky zoo, botanických zahrad a arboret  ze 150 na 250 lidí na hektar.

Přehledně: Semafor pro cestování a další rozvolnění pro akce a bazény

Domácí

Proč hned v úterý přišla změna plánu, vysvětlil Vojtěch akcí v Zoo Praha. „Chceme tak umožnit zdravotníkům, hasičům a policistům navštívit Zoo Praha, které pro ně jako poděkování za jejich práci v době COVID-19 připravilo speciální akci,” napsal ministr.

Pražská zoo od 1. do 30. června nabízí zdravotníkům, hasičům a policistům vstup za jednu korunu, což Vojtěch označil za hezké gesto.

„Chceme, aby této možnosti mohli využít. Shodli jsme se s epidemiologickou skupinou vedenou doc. Maďarem, že můžeme navýšit kapacitu o čtyři dny dříve, než bylo původně v plánu,” uvedl ministr.

V minulých dnech zoo opakovaně upozorňovala, že musí kvůli naplněné povolené kapacitě odmítat další návštěvníky.

Reklama

Výběr článků

Načítám