Hlavní obsah

Do škol zamíří 2,9 milionu respirátorů

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pedagogičtí i nepedagogičtí pracovníci v regionálním školství získají 2,9 milionu respirátorů. Každý zaměstnanec by jich měl získat deset. Do krajů rozvezou ochranné pomůcky, o jejichž uvolnění rozhodla koncem září vláda, hasiči.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr školství Robert Plaga (v popředí) a ministr zdravotnictví Roman Prymula

Článek

„O distribuci se postará ministerstvo vnitra. Dovezou respirátory do jednotlivých krajů, kraje je pak rozvezou do škol," citovala ČTK mluvčí ministerstva školství Anetu Lednovou, podle níž respirátory získají pracovníci mateřských, základních a středních škol včetně soukromých a církevních.

Jak již dříve avizoval ministr školství Robert Plaga (ANO), respirátory standardu FFP2 budou do škol uvolněny již tento týden.

Respirátory jsou baleny jednotlivě a v balíčcích po deseti kusech. Neměla by se tak opakovat situace z distribuce roušek, které spolu s jedním respirátorem rozeslala vláda seniorům. Roušky byly vyjmuty z původního obalu a volně vkládány po pěti do obálek, které distribuovala Česká pošta.

Prymula: Zvažujeme zavření 2. stupně základních škol

Koronavirus

V ČR platí od pondělí nouzový stav, proto došlo v nejpostiženějších regionech k uzavření středních a vyšších odborných škol a byla na nich zavedena distanční výuka.

Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) připustil, že jedním ze zvažovaných opatření je i uzavření druhého stupně základních škol.

Reklama

Výběr článků

Načítám