Hlavní obsah

Do nemocnice rodička nedojela. Překotný vánoční porod ale skončil dobře

Právo, jšo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Překotným porodem mimo nemocnici začal Štědrý den záchranářů na Plzeňsku. Holčička Nikolka i matka jsou v pořádku. Protože rodiče z Nepomucka neplánovali domácí porod, tak hned, jak nadešel čas, vyrazili do nemocnice v Plzni.

Foto: ZZS Středočeského kraje

Ilustrační foto

Článek

Rodiče ovšem během vánočního rána dojeli pouze do Měcholup, kde raději zastavili a požádali záchranou službu o pomoc. „Tísňová linka se rozezněla v 00:49 a na místo jako první dorazili záchranáři z Nepomuku a Vlčic,“ popsal Vítězslav Sladký ze záchranné služby.

Záchranáři sice plánovali že matku s dítětem dovezou až do porodnice, to si ale Nikolka nenechala vysvětlit a začala se drát na svět již v obci u obce Seč, kde se také v sanitce v 1:11 narodila.

„Z Plzně pro novorozence ihned vyrazila další sanita s převozovým inkubátorem. Společně pak všechny tři výjezdové skupiny transportovaly maminku r. 1981 i se zdravou holčičkou do Fakultní nemocnice na Lochotíně,“ uzavřel Sladký.

Nový přírůstek do rodiny žena přivítala v letadle

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám