Hlavní obsah

Do konce prázdnin bude příjemné teplo, v září se ochladí

Do konce prázdnin slibují meteorologové příjemné letní teploty, oproti tomu první polovina září by podle dlouhodobého výhledu, který v sobotu zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ), měla být teplotně podprůměrná.

Foto: Profimedia.cz

Začátek září bude chladnější

Článek

„Nastávající týden bude o něco teplejší než tento týden,” uvedli meteorologové. Po krátkém ochlazení způsobeném přechodem studené fronty z pondělí na úterý se teploty znovu vrátí k hodnotám kolem 25 stupňů Celsia.

O posledním srpnovém týdnu meteorologové zatím nemají zcela jasno. Výhled dává pro všechny varianty vývoje teplot stejnou třetinovou pravděpodobnost.

„První polovina září by měla být s 50procentní pravděpodobností teplotně podprůměrná,” stojí v dlouhodobém výhledu. Srážkově by období do 15. září nemělo nijak vybočovat z dlouhodobých statistik.

Zatímco poslední dva srpnové týdny by se maximální teploty měly držet nad hranicí 20 stupňů Celsia, do poloviny září zůstanou kolem 18 stupňů.

Meteorologové zároveň upozornili, že stávající týden se zařadí mezi nejsušší minimálně za posledních 60 let. V celorepublikovém průměru spadl jen milimetr srážek.

Reklama

Výběr článků

Načítám