Hlavní obsah

Do Kalouskovy strany odchází také poslanec ODS Laudát

Poslanec František Laudát chystá odchod z ODS a hodlá se ucházet o členství ve straně bývalého ministra financí Miroslava Kalouska TOP 09. Důvodem jsou spory se starostou Prahy 5 Milanem Jančíkem, řekl Právu Laudát.

Foto: René Volfík, ČTK

František Laudát

Článek

„Budu se ucházet o řadové členství v nové straně TOP 09. Sešel jsem s Miroslavem Kalouskem a domluvil jsem se s ním, že bych si podal přihlášku,“ řekl Právu Laudát.

Nechtěl se podle svých slov dále přít se starostou Jančíkem. Luadát tvrdí, že Jančík získal většinu v místní organizaci ODS "hanebným způsobem". Za tři roky se mu nepodařilo dosáhnout toho, aby vedení strany zasáhlo do jejich sporu, uvedl.

O kandidaturu v následujících volbách do Sněmovny mu prý nejde. Chci se zatím ucházet o řadové členství, dodal. Láká ho prý komunální politika.

Laudát podle svých slov nechce svým odchodem činit potíže Mirku Topolánkovi, proto zůstane do konce funkčního období Sněmovny v poslaneckém klubu ODS.

Do nově vznikající Kalouskovy strany odcházejí především členové jeho bývalé strany KDU-ČSL. Jako první v úterý oznámila svůj odchod poslankyně Vlasta Parkanová. Svůj očekávaný odchod potvrdili také někdejší předseda strany Miroslav Kalousek a poslanec Pavel Severa. Odpoledne pak oznámila svůj odchod z KDU-ČSL i senátorka Ludmila Müllerová. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám