Hlavní obsah

Do Hradce Králové přiletí desítky vrtulníků, dorazí i legendární Cobra AH-1

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na královéhradecké letiště od 9. do 11. května zavítá několik desítek vrtulníků, které se zúčastní European Helicopter Show (EHS). Vedle odborných seminářů budou součástí akce i letové ukázky pro širokou veřejnost. Jedním z největších lákadel nepochybně letos bude americký vojenský vrtulník Bell Cobra AH-1, uvedl za organizátory Tomáš Zdechovský.

Foto: Profimedia.cz

Letová ukázka stroje Bell Cobra AH-1 bude patřit mezi největší lákadla přehlídky

Článek

"Díky rozšíření akce se mohou návštěvníci hradeckého letiště těšit na největší letovou ukázku v historii s řadou opravdu špičkových vrtulníků a letounů, které nejsou běžně k vidění," dodal k přehlídce Daniel Tuček.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Záchranáři při akci

Čtvrteční a páteční program EHS bude určen pro odbornou veřejnost. Na letišti se představí desítky firem nabízejících výrobky a služby v oblasti letecké záchranné služby, přepravě lidí či vrtulníků určených pro hašení požárů.

V sobotu bude letecký den

Na sobotu 11. května pořadatelé chystají letecký den, na kterém budou k vidění ukázky praktické činnosti záchranářů. "Za největší lákadlo však lze letos rozhodně označit přílet legendárního amerického vrtulníku Cobra AH1, který v sobotu předvede i letovou ukázku," uvedl Zdechovský.

Mezinárodní setkání vrtulníků se na hradeckém letišti konalo již v minulosti pod názvem Helicopter show. Například v roce 2007 dorazilo na letiště na 25 000 návštěvníků, kteří si prohlédli zhruba dvě desítky vrtulníků a stejný počet letadel.

Reklama

Výběr článků

Načítám