Hlavní obsah

Do Česka vtrhne velmi silný vítr, varují meteorologové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na většině území Česka, především ale na severních horách, bude od středečního večera vát silný vítr. V Krkonoších může v nárazech dosáhnout rychlosti až 120 kilometrů v hodině. Nejsilněji bude foukat ve čtvrtek dopoledne, uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Foto: Profimedia.cz

Článek

Nad Českou republikou kromě západu a jihozápadu Čech bude během středečního večera a noci na čtvrtek zesilovat jihovýchodní až jižní vítr, zejména na horách na severu. Nejsilnější vítr bude vát ve čtvrtek dopoledne, odpoledne bude slábnout. Varování však platí až do čtvrteční osmé hodiny večer.

"Na hřebenech Hrubého Jeseníku, Orlických a Jizerských hor se místy vyskytnou nárazy větru 25 až 30 m/s (90 až 110 km/h), na hřebenech Krkonoš ojediněle až kolem 35 m/s (120 km/h). Na Českomoravské vrchovině a přilehlých oblastech východních Čech se místy vyskytnou nárazy větru kolem 20 m/s (70 km/h).

Nejvyšší stupeň varování platí pro Královéhradecký kraj. Výstraha ale platí i pro Pardubický, Liberecký, Olomoucký, Moravskoslezský kraj a Vysočinu.

Reklama

Výběr článků

Načítám