Hlavní obsah

Do bazénů se vracejí návštěvníci, ale jen pomalu

Právo, hon

První návštěvníky po více než dvouměsíční pauze přivítalo v pondělí v šest hodin ráno aquacentrum v Bohumíně. Vnitřní prostory bazénu přitom doslova svítí a voní novotou.

Foto: Aleš Honus, Právo

Bohumínské aquacentrum přivítalo v pondělí ráno první návštěvníky.

Článek

„V podstatě jsme dva měsíce uklízeli, opravovali a malovali. Pravidelnou zářijovou odstávku jsme operativně přesunuli na květen,“ sdělil Jan Resler, šéf městské společnosti Bospor, která aquacentrum provozuje.

V pondělí ráno do aquacentra přicházeli jen jednotlivci, během prvních pár hodin to bylo několik desítek.

Dejte na záchody hospod toaletní papír a změřte si rozlohu, nařizuje ministerstvo

Domácí

„Museli jsme výrazně snížit počet návštěvníků, kvůli situaci na Karvinsku nevpustíme více než 100 lidí. Ale upřímně řečeno, ani nečekáme, že by jich tolik najednou přišlo, zájem je od rána skutečně velmi malý,“ dodal Ressler.

Milovníci plavání i saunování se musejí připravit na určitá omezení. Kromě snížení kapacity bazénu, sauny i venkovního finského srubu nebude v saunovém světě fungovat venkovní ochlazovací bazének, ledovač, parní sauna a Kneippův chodník.

Přehledně: Co se 25. května otevírá a za jakých podmínek

Domácí

Návštěvníci se musejí připravit i na specifické hygienické podmínky. V celém areálu bude k dispozici dezinfekce, bude se častěji uklízet a dezinfikovat. Lidé by ve sprchách i v šatnách měli dodržovat bezpečné rozestupy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám