Hlavní obsah

Divoký nápad v ODS: Šéf by si jmenoval zástupce

Právo, Jan Martinek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ODS zahajuje debatu o změně stanov – pražská organizace sezvala své členy k diskusi. Právo má k dispozici některé návrhy na změny, které jsou velmi revoluční. Podle jednoho z návrhů by měla ODS rušit oblastní sdružení a zanechat pouze místní a regionální.

Foto: Milan Malíček, Právo

Předseda ODS Petr Fiala

Článek

Tím by strana, která podle slov některých svých představitelů nedávno odvrátila ekonomickou smrt, mohla výrazně ušetřit. Podle jiného návrhu by kongres mohl napříště volit jen předsedu a ten by si pak najmenoval své místopředsedy. Jiný zase radí, aby se šéfy regionů mohli stát pouze poslanci, senátoři a europoslanci. Ty také platí stát, takže strana by opět uspořila.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Přestože členové ODS mluví o zmíněných návrzích opatrně, zdroje Práva naznačují, že se o nich už vedla vzrušená vnitrostranická debata. „Jeden z vlivných členů ODS to dokonce glosoval, že by se pak strana mohla přejmenovat na OS, Občanská strana, protože by v ní už žádná demokracie nebyla,“ řekl Právu zdroj z ODS, který nechtěl být jmenován.

Místopředseda ODS Martin Novotný, který je za změnu stanov v ODS odpovědný, se však k těmto konkrétním nápadům nehlásí. „Jsou to nesmysly, které se kolem toho šíří. Zatím sbíráme podněty členů, pak na tom začne dělat pracovní skupina a nějaká podoba návrhu stanov se zjeví za měsíc. Budeme se bavit o čemkoliv,“ řekl Právu.

Šéf pražské organizace Filip Humplík se také podivil. „Moc si nedokážu představit, že by Praha fungovala jen jako region, ta představa je spíš absurdní. Chceme slyšet názory přímo od členů, abychom je mohli tlumočit vedení,“ zdůvodnil, proč debatu svolal.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám