Hlavní obsah

Deštníky budou v permanenci, méně pršet bude jen v sobotu

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po vysokých teplotách z předchozích dní, které odpovídaly spíše druhé polovině dubna, se jejich hodnoty vrátí do normálu. V dalších dnech bude převládat zvětšená oblačnost s občasnými přeháňkami či deštěm a teplotami do 12 stupňů Celsia, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Jestliže ve středu se teplota v Doksanech dostala až na 19,1 stupně, ve čtvrtek se začalo projevovat postupné ochlazování a obloha se zatáhla.

Počasí se zvětšenou oblačností bude pokračovat i v pátek. S deštěm či přeháňkami je potřeba počítat na většině území, a to zejména dopoledne. V polohách nad 800 metrů může sněžit. Ráno budou teploty klesat na šest až dva stupně, odpolední maxima budou kolísat mezi osmi a 12 stupni. Zatímco dopoledne bude více pršet spíše na Vysočině a na Moravě, odpoledne by měly být přeháňky opět na většině území.

„Nejméně oblačnosti by mělo být v sobotu. Převládat bude oblačno či polojasno a pršet bude především na horách,” uvedla Honsová s tím, že v polohách nad 1000 metrů se bude jednat o srážky sněhové. Ranní minima se budou pohybovat v intervalu tří a minus jednoho stupně, přes den se bude opět  jednat o teploty v rozmezí devíti a 12 stupňů.

V neděli bude přes naše území přecházet další frontální systém, což se projeví zvětšenou oblačností, občasným deštěm a na vrcholcích hor opět i sněžením. Ranní minima poklesnou na sedm až tři stupně, přes den se oteplí na devět až 13 stupňů.

V nadcházejícím týdnu se musíme připravit na čerstvý vítr, četné přeháňky a postupně teploty do 10 stupňů Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám