Hlavní obsah

Déšť zaskočil silničáře. Přípravné práce na opravu D1 se posunuly na neděli

Velká Bíteš

Sobotní déšť a mokrá silnice posunuly přípravné práce pro dopravní omezení na dálnici D1 mezi Lhotkou a Velkou Bíteší. Instalace vodorovného značení kvůli dlouhodobé uzavírce na úseku od 153. do 162. kilometru ve směru na Prahu byla odložena až na neděli.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Instalace vodorovného značení na dálnici D1

Článek

Dopoledne se budou na devítikilometrovém úseku instalovat svislé značky, následovat bude nástřik vodorovného značení, řekl Rudolf Rusler ze společnosti Gefab. Řidiči mohou na zmíněném úseku jet osmdesátikilometrovou rychlostí.

"Začali jsme v šest hodin, doufám, že nás počasí zase nepřekvapí. Díval jsem se na radar, dopoledne by pršet nemělo, uvidíme," uvedl Rusler. Uzavřený je rychlý pruh, protože silnice je vlhká a je třeba, aby se vozovka usušila. Auta budou jezdit pomalým a v rychlém se bude stříkat vodorovné značení, vysvětlil.

Foto: Právo

Jakmile bude vodorovné značení nastříkáno a uschne, tak se pustí provoz do rychlého pruhu a dělníci stáhnou svislé značení do pomalého. Auta pak budou jezdit ve dvou pruzích na Prahu, ale zúžených. Dopravní omezení by podle harmonogramu prací mělo trvat do 10. července.

"Vodorovné značení stříkáme barvou, ta se stříká na beton, ale protože na mostech jsou někde asfaltové povrchy - je tady asi pět mostů, tam budeme pokládat fólie," upřesnil Rusler.

Řidiči musejí na D1 počítat s omezením také na 104. a 113. kilometru, ta budou trvat do 20. května.

Přestavbu úseku Větrný Jeníkov - Jihlava udělá konsorcium Colas CZ a Porr za 649 miliónů korun. Mezi Lhotkou a Velkou Bíteší dálnici opraví sdružení firem OHL ŽS s Alpine Bau, dostane 597 miliónů Kč. Na opravy je na D1 připraveno 21 úseků od Mirošovic na 21. kilometru po exit Kývalka na 182. kilometru.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám