Hlavní obsah

Déšť a chladno Česko nepustí, oteplí se až na konci týdne

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Počasí v České republice bude tento týden stejně jako v minulých dnech deštivé, obloha převážně zatažená a v nejvyšších polohách lze dokonce očekávat až několik centimetrů sněhu. Teprve ve druhé polovině týdne se začne postupně oteplovat. O víkendu by dokonce mohly teploty vyšplhat k 17 stupňům Celsia. Informovala o tom Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Aprílového počasí se nezbavíme ani ve třetím dubnovém týdnu,“ uvedla meteoroložka. Nejdeštivějším dnem přitom podle ní má být pondělí. Vliv na toto počasí má především studený vzduch, který do Česka proniká od severu, a tlaková níže Lucia.

Pondělní odpolední maxima budou mezi 4 až 8 stupni Celsia, srážky by na většině území Čech měly být od vyšších poloh sněhové nebo smíšené. „Na horách by mělo trvale sněžit,“ informovala Honsová s tím, že může napadnout až 15 centimetrů sněhu a hrozí tvorba sněhových jazyků. „Řidiči by proto měli být obzvláště opatrní,“ varovala meteoroložka.

Oblačnost začne ubývat teprve během pondělního večera, a to od západu. Naopak úterní ráno bude podle Honsové mrazivé a na mokrých silnicích se proto může tvořit náledí. Přes den ale ubyde oblačnosti. Obloha bude polojasná až oblačná s ojedinělými dešťovými přeháňkami, a to zejména na Moravě a ve Slezsku. Odpolední teploty se budou pohybovat mezi 7 - 11 stupni.

Ve středu bude oblačno až polojasno s velmi ojedinělými dešťovými srážkami. Ráno bude opět mrazivé, v minimech se bude teplota pohybovat mezi 3 až -1 stupněm. Naopak odpoledne přinese maxima mezi 10 až 14 stupni.

O víkendu oblačno, ale teplo

Čtvrtek a pátek budou převážně oblačné dny. „Sem tam s dešťovými přeháňkami, polojasno by mělo být pouze přechodně,“ uvedla meteoroložka s tím, že ranní teploty už by se měly pohybovat nad bodem mrazu, mezi 5 až 1 stupněm. Odpoledne by teplota mohla ve čtvrtek vystoupat mezi 11 až 15 stupňů, ve čtvrtek mezi 12 až 16 stupňů.

I přes vyšší teploty ale oblačnost neubude ani závěrem týdne. Víkendové ranní teploty se přitom budou pohybovat mezi 6 až 2 stupni, odpoledne vystoupají na 13 až 17 stupňů. „Nečeká nás žádné azuro ani příjemné dny, řidiči by se navíc měli počátkem týdne dávat pozor,“ uzavřela Honsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám