Hlavní obsah

Dámy prominou, ale máme mnoho kosmetiček, pronesl Zeman v Ostravě

Právo, Aleš Honus

Třídenní cestu po Moravskoslezském kraji zahájil prezident Miloš Zeman návštěvou krajského úřadu v Ostravě a setkáním s jeho zastupiteli. U té příležitosti řekl, že je potřeba podporovat technické profese a výrobní firmy, které dají lidem práci.

Foto: Aleš Honus, Právo

Zleva první dáma Ivana Zemanová, prezident Miloš Zeman a hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák

Článek

Na úvod své návštěvy řekl, že se během tří dnů setká na Ostravsku se zástupci několika úspěšných firem, které považuje za „ostrůvky pozitivní deviace“ a které jsou dokladem toho, že výmluvy na ekonomickou krizi lze často považovat za alibismus.

Zahraniční investoři nebudou najímat kulturní antropology.
Miloš Zeman

Ve světě se podle Zemana začíná konečně diskutovat o takzvané reindustrializaci, což by měl být i dobrý příklad pro Moravskoslezský kraj. „Máme hodně právníků, hodně ekonomů, ale poněkud málo techniků a poněkud málo inženýrů. Dámy prominou, máme i zbytečně hodně kosmetiček,“ řekl Zeman.

Nešetřil lichotkami

„Chcete-li něco udělat pro nezaměstnané, přitahujte zahraniční investory. Ale ti si nebudou najímat kulturní antropology,“ dodal prezident.

Zeman při svém proslovu ke krajským zastupitelům nešetřil lichotkami. „Přijel jsem sem s určitým dojetím, protože tady znám každou vesničku a samozřejmě každé město,“ řekl Zeman.

Stejně jako minulý týden během své návštěvy Moravskoslezského kraje, bude prezident podle svých slov vyzývat občany, aby šli k volbám. „Protože občas lidi urážím, budu jim říkat, že je zbabělost nejít k volbám,“ řekl.

Setká se s odbory

Na návštěvu Moravskoslezského kraje si Miloš Zeman vyčlenil tři dny. V úterý má odpoledne v plánu ještě návštěvu průmyslových Vítkovic, diskusi se studenty Gymnázia Hladnov ve Slezské Ostravě, setkání s občany na Prokešově náměstí a návštěvu Nové radnice, kde se setká s vedením krajské metropole.

Související téma

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman

Ve středu bude mít schůzku s hornickými odbory a setkání s občany Karviné, Petrovic a Bohumína. Ve čtvrtek má na programu mimo jiné návštěvu nošovické automobilky Hyundai, kopřivnické Tatry a nakonec se setká s obyvateli Kopřivnice a Fulneku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám